Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh..

Rabbana atinaa fid-dunniaa hasanah, wa fil-akhirati hasanah, wa qinaa 'azaaban-nar.

Tuesday, February 23, 2010

lamanye tak update...!

Dari sehari ke sehari azam nak update blog tu berputar2 kat kepala, tapi sudahnye blog tetap tak terisi dengan pape.. camtulah hari2, kadangtu tada masa nk tgk blog, kdg tu bila ada masa, tada idea lak, so, arini ku gagahkan juga utk menconteng secarik dua kat sini..

Sekarang ni kandungan da berusia 33 minggu. Selalunya dalam 36 minggu dah ada orang yang bersalin, bergantung pada diri masing2, yang cepat tu cepat lah. Kalo bole aku mintak sgt baby ni nanti lahir normal walaupon "umi"nye ni dah kene mcm2 penyakit.

Awal2 lagi da dapat diabeteis, skrg plak darah tinggi da naik. Berat badan jangan citer la. da melebihi berat yang sepatutnya kene naik. Skrg ni berat aku dah mencecah 80 kg.. huhu.. berat nk bawak badan nih.. Kaki bengkak dengan mengganasnye. Risau plak aku dah hujung2 masa nih.. papepon, aku doa supaya semuanya nanti selamat..

Sekarang ni stretch mark dah makin banyak kat perut, kaki bengkak, tangan pon da bengkak2. Nak genggam susah, nak duduk tahiyat pon da xberapa btol.. tapi still lagi kuat berjalan. Ajak je la kemana pon, mesti nk jalan je kijenye.. pastu kalo penat tanggung la sndiri.. Yang xlaratnye bila time jalan tu, perut mengeras plak... so, kene la jalan slow2, kalo x rasa mcm nk kejang je satu badan. Sadis tol..

Sabtu ni nanti ada kelas utk ibu2 mengandung kat HTAR. Bunyik macam seronok je axtvt nye.
Hopefully dpt byk ilmu nnt..

39 comments:

julie@julianamnoor said...

aku duk menunggu hang update gak..sok dah beranak jgn lupa update aktivit anak..aku tgok ramai tak aktif blogging bila dah beranak...meletop blog dia hari2..buh gambo anak.aku doakan hang selamat melahirkan ye gjya..p/s:boleh dak aku nk mtk tlg satu ja..huhu..dgn xmalunya aku nak hg doakan aku mengandung masa hg tgah sakit nak bersalin(petua 2t bg kt aku)>.thanx gja..kim salam kat baby..hehe

pass said...

一沙一世界,一花一天堂,掌中握無限,剎那即永恆........................................

曉豪 said...

弱者等待時機,強者製造時機..................................................

林昀睿 said...

God never shuts one door but he opens another...................................................

IdellaD_Bar3321 said...

想像力的力量比知識更加巨大。......................................................

采安采安 said...

只用微笑說話的人,才能擔當重任。........................................

雅威 said...

forgive others but not yourself...................................................

茂慧 said...

看看blog調整心情,又要來繼續工作,大家加油........................................

劉KarolR_Sundquis said...

All roads lead to Rome. 堅持自己所選!.............................................

HaydeeG_Mccra鈺苓 said...

無一事而不學,無一時而不學,無一處而不學。.............................................

智宜智宜 said...

成人全裸打炮打手槍打飛機巨乳巨奶女優大奶性交性愛淫蕩淫慾淫亂淫婦淫妹淫叫淫水淫女情慾情色做愛限制級波霸口交18禁貼圖寫真視訊援交露點爆乳潮吹裸體

柏懿綺辰 said...

免費下載a片韓瑜寫真aaaaaa片性愛遊戲國中正妹照片正妹牆貼圖區正妹聯合國交友單身同學會250av女優免費影片星野殘紅星野桂星野愛利絲星野天堂星野優奈星野雅希寫真集星野美優影片星野美優寫真集星野美優短片明星性愛貼圖美女 視訊aa的滿18歲影片情色視訊交友辣妹no3s383情色大網咖視訊18 成人girl5320微風成人情色 網成人貼圖視訊聊天室土豆網韓劇播放打飛機專用網777成人小魔女自天堂18成人動漫畫av女優免費做愛影片台南援交友留言戀愛ing聊天室卡通美女短片免費試看台灣18成年網台灣18成年人網台灣18成人網

子帆 said...

我的痛苦會停止,但求我的心能征服它。........................................

walsha said...

這BLOG真是讓人意猶未盡!!.........................

雲亨 said...

人生是故事的創造與遺忘。..................................................................

陽峰 said...

you look nice in that color!............................................................

玉龍玉龍 said...

Many a true word is spoken in jest...................................................................

常映 said...

人因夢想而偉大,要堅持自己的理想哦......................................................................

育財 said...

河水永遠是相同的,可是每一剎那又都是新的。......................................................................

瑞尹 said...

成熟,就是有能力適應生活中的模糊。.................................................................

文婷文婷 said...

噴泉的高度,不會超過它的源頭。一個人的事業也是如此,它的成就絕不會超過自己的信念。.................................................................

童雅 said...

人有兩眼一舌,是為了觀察倍於說話的緣故。............................................................

云依恩HFH謝鄭JTR安 said...

感謝你的分享 要繼續發表好文章喔..................................................................

淑娟淑娟 said...

偶爾上來逛逛,下次不知是否還有緣再進來,先祝您平安順利!!!............................................................

天花天花 said...

Never put off till tomorrow what may be done today.............................................................

彥安 said...

~~天天開心~~祝您快樂~~............................................................

李吳文云威昌 said...

來給你加油打氣,祝福大家開開心心。 ............................................................

邱允成邱允成 said...

做好事,不需要給人知道,雖然只是一件微不足道的事,但我相信,這會帶給我快樂。..................................................

李家黃喬盈榮 said...

一個人的價值,應該看他貢獻了什麼,而不是他取得了什麼....................................................

孟湖聿軒 said...

人生像一杯茶,若一飲而盡,會提早見到杯底.......................................................

黃子黃麗旺軒 said...

傻氣的人喜歡給心 雖然每次都被笑了卻得到了別人的心..................................................................

倪平 said...

獨居時,要反省自己的過錯;在社會大眾之間,則要忘卻別人的過失。..................................................

瑞陳彥 said...

良言一句三冬暖,惡語傷人六月寒。......................................................................

秋協盛協盛昀 said...

不會從失敗中找尋教訓的人,成功之路是遙遠的。.................................................

翊翊翊翊張瑜翊翊翊 said...

cool blog,期待更新............................................................

陳欣陳玟珮陳玟珮琦 said...

路過留言支持~~~..................................................

怡靜怡靜怡靜怡雯 said...

您的blog蠻不錯的耶,祝你快樂哦!期待您的更新!............................................................

璇陳陳陳竹 said...

生存乃是不斷地在內心與靈魂交戰;寫作是坐著審判自己。..................................................

建枫 said...

時間就是塑造生命的材料。